Over ons

Wat is dat nu juist, de Chiro ?
De Chiro is een jeugdbeweging, die elke zondag samenkomt om een toffe namiddag te beleven.
Samen spelletjes spelen, Vrasene verkennen, knutselwerkjes maken en sporten zijn maar een kleine greep uit het programma.
De leiding zorgt er natuurlijk voor dat je je geen moment zal vervelen!
Ook jijzelf mag af en toe mee beslissen welke activiteit je graag eens zou willen doen.
Je zal onderverdeeld worden in leeftijdscategorieën en zo zich een hele middag kunnen amuseren met je leeftijdsgenootjes. Af en toe spelen we ook met de hele bende samen, groot en klein, dat maakt het nog eens zo fijn!

Enkel voor jongens!
Chiro Vrasene of ook wel VRA-CHI-JO staat al jaren paraat om de jongens van 6 tot 18 jaar elke zondagmiddag een onvergetelijke dag te bezorgen. Met onze unieke locatie net naast het speelplein, bieden we uw jonge spruit de kans om zich helemaal uit te leven op ons terrein.

De leiding
Iedere zondag staat onze volledige leidingsploeg klaar om jullie op een verantwoordelijke manier een aangename en speelse namiddag te bezorgen.
Al onze leiders zijn in het bezit van een getuigschrift van deelname aan 1 of meerdere leidingscursussen. Dit zijn cursussen uitgaande van Chiro-nationaal die onze leiding helemaal klaarstomen om vol enthousiasme en verantwoordelijkheid jullie spruit een aangename namiddag te bezorgen.

Lidgeld
Eens je beslist hebt om lid te worden van onze chiro (wat je je zeker nooit zal beklagen) kan je je laten inschrijven bij één van onze leiders, die iedere zondag op het chiroterrein te vinden zijn.
Voor de prijs van €30 kan je je jonge spruit een héél jaar lang laten ravotten met zijn Chirokameraden. (Tip: sommige mutualiteiten betalen het lidgeld deels terug)

Bivak
Elke keer opnieuw sluiten we een schitterend jaar af met een spetterend bivak. Voor 99% zekerheid valt dit bivak tussen 11/07 en 21/07. Dit is niet altijd voor alle afdelingen gelijk.

Inschrijvingen
We krijgen veel de vraag of je na de startdag nog kan inschrijven. Het antwoord daarop is NATUURLIJK! Elk jaar houden wij een startdag en ledenwerving in september en een ledenwerving in maart. Op deze ledenwervingen doen wij iets extra, er zal al eens een springkasteel zijn, een pannekoek of misschien wel een reuze groot dorpsspel. Kan je deze dag niet komen? Geen nood! Je kan je gerust elke andere zondag inschrijven.
Op de startdag vieren we de start van het nieuw werkjaar. Sommige leden veranderen van afdeling en sommige afdelingen krijgen een andere leider.